HVEM ER JEG? | E-POST | OPPSKRIFTER

Pure Vanilla Cupcakes

I dag har jeg bakt vanilje cupcakes med vanilje kremost topping. Tror dette er en av mine favoritt smaker når det kommer til cupcakes. Ikke mektig. Bare helt enkelt, vanilje. I denne oppskriften skal det også self-raising flour. Hvordan man lager det finner dere her.

Oppskrift 24 cupcakes:

  • 225 g usaltet smør (rom temperert)
  • 225 g sukker
  • En klype salt
  • 1 1/2 ts vanilje ekstrakt (Kan også bruke frøene fra en halv vanilje stang)
  • 4 medium store egg
  • 225 g Self-raising flour

 

Forvarm ovnen til 175 grader C og ha muffinsformer i to muffinsbrett (Eller gjør som meg og bruk et brett to ganger). Ha smør, sukker, salt og vanilje i en bolle og bland til det blir kremete, lyst og fluffy. Ha eggene i et dl mål eller en mugge og bland de sammen med en gaffel. Hell eggene sakte i røren mens du blander på høy hastighet. Hvis røren skiller seg før du har helt opp i alle eggene, ha 2-3 ss mel i blandingen. Rør sammen. Ha deretter resten av eggene i røren. Sikt resten av melet inn i røren og bland sammen. Fyll muffinsformene 2/3 fulle og stek i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter.

 

Når det er ca 5 minutter igjen til det første brettet er ferdig lager du en vanilje sirup.

  • 60 ml vann
  • 60 g sukker
  • 1/2 ts vanilje ekstrakt

 

Ha vann og sukker i en kjele og kok opp. Bland til alt sukkeret er oppløst. Ta vekk fra varmen og la den avkjøles. Når den har blitt litt avkjølt har du i vaniljen og blander sammen. Når alle cupcakesene er ferdig stekt og avkjølt litt men er fortsatt litt lunkne. Pensle dem med vanilje sirupen. Dette vil trekke inn i cupcakesene og gi en nydelig smak!

 

Vanilje kremost topping:

  • 250 g kremost (Gjerne Philadelphia ost)
  • 250 g usaltet smør (rom temperert)
  • 625 g melis
  • Frøene fra 1/2 vaniljestang

 

Ha kremosten i en bolle og bland til den er myk og kremete. Sett til side. I en annen bolle har du smør og en tredjedel av melisen. Bland til det er kremete, lyst og fluffy. Tilsett enda en tredjedel av melisen og repeter. Tilsett resten av melisen og bland igjen. Pass på at du får med alt som er på kanten i bollen også. Tilsett kremosten og vaniljen litt etter litt og bland på lav hastighet.

 







Var dette noe som fristet? :)

3 kommentarer

Svigersøs💦

16.07.2014 kl.19:37

Ser fantastisk ut ;)

Bondepike

16.07.2014 kl.20:40

Svigersøs: Tusen takk :D
Takk for oppskrift. Skal gå og gi den til samboerne mine nå :D

Bondepike

18.07.2014 kl.12:05

FlestLesere: Hehe ja det er lurt. Så kan de lage til deg :D

Skriv en ny kommentar

Bondepike

25, Lier

Jeg heter Helene og bor med min samboer, to katter og en hund i Sylling i Lier. Vi har i januar 2014 tatt over gården til mine svigerforeldre og her har vi startet med kyr. Denne bloggen handler om mitt liv på gården og min lidenskap for interiør og baking. Kontakt: bondepike@outlook.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits