HVEM ER JEG? | E-POST | OPPSKRIFTER

Skolebrød

Skolebrødene jeg lagde i går ble kjempe gode! Så kanskje det er noen som vil bake i helgen? Da kommer oppskriften her. Jeg valgte å kjøpe ferdig vaniljekrem. Men man kan selvfølgelig lage selv. Det smaker sikkert best :)

 

Oppskrift 10 skolebrød:

  • 550 g mel
  • 100 g sukker
  • 50 g gjør (tørr eller fersk)
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 3,5 dl melk
  • 100 g smør (rom temperert)
  • Vaniljekrem
  • 1 egg

 

Varm melken til ca 30 grader. Smuldre gjøren i en bolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver og to tredjedeler av melet. Bland dette godt sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett gradvis resten av melet og smøret i små biter. Jobb videre med deigen til den er glatt og smidig og slipper bollen. Er den litt for klissete tilsett mer mel. Den bør eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskinen. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett på et lunt sted. Heves til dobbel størrelse.

Kna deigen godt sammen og trill ut 10 boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Trykk bollene litt flate og lag en skikkelig fordypning i hver bolle. Legg godt med vaniljekrem i hver fordypning. Dekk bollene til igjen og la dem etterheve i ca 30 minutter. Skru på ovnen til 210 grader C.

Pensle skolebrødene raskt og forsiktig med sammenpisket egg og stek dem midt i den forvarmede ovnen i ca 10-15 minutter.

 

Pynt:

  • 200 g malis
  • Noen dråper vann
  • Kokosmasse

 

Rør ut melisen i vann til passe konsistens. Hell kokosen ut på en tallerken. Smør de lune skolebrødene med melisglasuren og "dypp" dem i kokos. Viktig at skolebrødene ikke er alt for varme. Da smelter melisen og alt renner av. Den feilen gjorde jeg på noen av mine nemlig hehe. 



Noen som ble fristet? :)

 

    1.  

Én kommentar

Det så godt ut.... :o

Bondepike

22.07.2014 kl.11:13

FlestLesere: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Bondepike

25, Lier

Jeg heter Helene og bor med min samboer, to katter og en hund i Sylling i Lier. Vi har i januar 2014 tatt over gården til mine svigerforeldre og her har vi startet med kyr. Denne bloggen handler om mitt liv på gården og min lidenskap for interiør og baking. Kontakt: bondepike@outlook.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits