HVEM ER JEG? | E-POST | OPPSKRIFTER

Cornelius Sjømatrestaurant

Hei fra Bergen:) Jeg tror jeg tar et samlet innlegg til mandag om hele turen. Men jeg føler at jeg bare må fortelle om restauranten vi var å spiste på i går. Herregud for en opplevelse. Vi gikk fra hotellet og bort til bryggen i Bergen. Tok ferge derfra ut på en liten holme. Det ligger Cornelius sjømatrestaurant. Man må bestille bord to dager i forveien og kan velge mellom en tre retters meny eller en fem retters. Du kan også bestille så du får Prosecco på kaia når du ankommer. Vi gjorde det. Så stod ute å nøt den mens mamma og tante ble med servitøren vår inn i vinkjelleren dems for å velge ut vi til maten. Når de var ferdig med det ble vi vist til bordet. Der ble vi servert den første vinen. En hvitvin som skulle gå til forretten. Det er den beste vinen jeg noen sinne har smakt! Og hun servitøren fortalte endel om vinen først. Hun snakket også litt om menyen. Den varier fra dag til dag. For han ene eieren av restauranten dykker etter alt av sjømat og fisker fisken selv. Kjempe kult! Og da snakker vi fersk sjømat. Når forretten ankom så kom også kokken og fortalte om hva vi ble servert. Og vinen passet selvfølgelig utmerket til maten. Når vi var ferdig med første rett kom servitøren med vin nr 2. Det var en rødvin. Jeg personlig liker ikke rødvin, men det var ikke der verste jeg har smakt. Til hovedrett fikk vi hvit fisk, lysing, som passer perfekt med rødvin. Etter dette fikk vi være med alle sammen inn i vinkjelleren. Eller vingrotten som den het. Der skulle vi få historien om dessertvinen. For den hadde ikke mamma og tante valgt ut. Den er en helt spesiell vin og det er kun denne restauranten i hele Norge som har den. Husker ikke hva den heter, men den er fra Italia. Og han som har laget den har laget den til minne om bestemoren sin. Så det er bildet av henne på flasken. Vinen skulle forestille den perfekte kvinne. Og som alt annet var denne vinen helt nydelig. Den slår vinen jeg fikk til forretten ned i støvlene. Og til dessert fikk vi blant annet sorbet med lakris. Jeg har ikke ord for denne opplevelsen. Det må virkelig oppleves! Og hun servitøren vi hadde, Camilla, hun var så hyggelig og jeg tror ikke det hadde vært det samme uten henne. Utrolig flink jente som kunne masse om vin og mat!! Jeg skal definitivt tilbake. For dette stedet kommer jeg aldri til å glemme :)

 

















Nå skal vi i 90 års lag til broren til bestefar. Ha en fin søndag alle sammen!

3 kommentarer

Camilla Larsen

12.08.2014 kl.18:23

Jeg blir med deg tilbake til restauranten! :) Når som helst!! ;)

Bondepike

13.08.2014 kl.23:22

Camilla Larsen: Jippi :D

Beauty by Eline

01.09.2014 kl.13:54

Åh nam så utrolig godt det så ut :)

cathrinefpu

01.09.2014 kl.16:10

Så deilig!

gleder meg til å følge med på bloggen din fremover :)

Skriv en ny kommentar

Bondepike

25, Lier

Jeg heter Helene og bor med min samboer, to katter og en hund i Sylling i Lier. Vi har i januar 2014 tatt over gården til mine svigerforeldre og her har vi startet med kyr. Denne bloggen handler om mitt liv på gården og min lidenskap for interiør og baking. Kontakt: bondepike@outlook.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits